ONDERHOUD AAN GAZONS

GAZONS

U kent het wel het gras bij de buren is altijd groener. Maar vanaf nu kan dat bij u ook. Voor een gezonde grasmat is een goede lucht- en waterhuishouding en de juiste zuurgraad van essentieel belang.

Om uw gras te beluchten kunt u het best een keer per jaar uw gazon in maart of augustus verticuteren. De mossen en grove onkruiden worden tijdens het verticuteren gelijk verwijderd. Na het verticuteren wordt het gras doorgezaaid met hetzelfde grasmengsel als van de bestaande mat waarna een dun laagje wit zand wordt ingeharkt. Zo geven we onkruiden en mossen geen kans. Het zand zorgt ervoor dat de oude mat weer beter kan uitstoelen.

Door een onderhoudsbemesting met een speciale gazonbemesting twee keer in het groeiseizoen toe te passen wordt een mooie donkergroene mat verkregen en is de mat minder gevoelig voor indrogen.

Als in de grasmat veel mossen voorkomen wil dat over het algemeen zeggen dat de zuurgraad van de grond te hoog is. Voor een goede grasgroei is het nodig dat de Ph van de grond ergens tussen de 5 en 5,5 zit.

De zuurgraad van de bodem kunnen wij wel voor u meten. Dit probleem kunnen we oplossen door in de winter als de mat in rust is kalk toe te voegen.

Een grasmat mag niet te veel water krijgen. De mat mag niet vaker dan 1 keer in de week besproeid worden. Wanneer dit vaker gebeurt zullen de wortels minder diep wortelen en juist kwetsbaarder worden bij droog weer. Dat zich uit in gele randen in het gazon.

Een grasmat moet minimaal 1 keer per week gemaaid worden. Wanneer te laat gemaaid wordt verdwijnen de kleinere grassoorten en ontstaan er kale plekken in de mat. Door het vele maaien wordt er voor zorggedragen dat de mat beter uitstoelt en dus voller wordt.

WILT U MEER INFORMATIE? BEL OF MAIL VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK