STAPPENPLAN (Stap 4)

ELEMENTEN (BOUWKUNDIGE FASE)

In deze fase krijgt de tuin pas echt vorm. Eerst worden muurtjes, straatwerken en vijvers gemaakt. Daarna worden de pergola’s priëlen en tuinhuizen geplaatst.

TUINAFSCHEIDING

  • Schuttingen

  • Gemetselde tuinmuren

  • Schanskorven

  • Gaas met klimplanten

  • Hagen

VIJVERS

Water in de tuin is van niet te onderschatten waarde wat ontspanning in de tuin betreft. Daarvoor hoeft men niet te beschikken over een pronktuin zoals in vroegere tijden.

Ook een klein watertuintje kan heel sfeervol worden aangelegd en zelfs een waterelement in een klein hoekje geeft al een rustgevend effect.

Voor een waterpartij is het wel belangrijk dat deze op een plaats gesitueerd wordt in halfschaduw, volle zon is funest door te hoge watertemperatuur.

Om een zo natuurlijk mogelijke vijver te creëren is het belangrijk dat de folieranden weggewerkt worden, op een dusdanige manier dat in tijden van droogte de folie nog niet in het zicht komt.

Er zijn legio mogelijkheden om de folie weg te werken. Maar dit is afhankelijk van gewenste sfeer en stijl. Wij kunnen hierin goed adviseren.

En wilt u een zwemvijver ook die maken wij graag voor u.

WILT U MEER INFORMATIE? BEL OF MAIL VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK

BESTRATING

Mooie tuinpaden maken uw tuin toegankelijk en bruikbaar. Zij verbinden de terrassen en de kleine zitjes met elkaar. De keuze van de bestrating wordt voornamelijk bepaald door de tuinstijl. Waarin het karakter en de smaak van de klant in de tuininrichting terug te vinden zijn.

Romantische stijl: ingetogen natuurlijke kleuren van het straatwerk waardoor de bloemen en planten in de tuin nog beter tot hun recht komen.

Moderne stijl: een tuin met een eigentijdse uitstraling. In vormgeving en kleur wordt steeds naar nieuwe trends gezocht. Vooral in grijs, antraciet en blauwtinten wordt een sobere ingetogen uitstraling bereikt.

Klassieke stijl: een strakke en symmetrische vormgeving waarbij ritme en geometrische vormen de belangrijkste ingrediënten zijn.

VERLICHTING

Helaas kunnen we niet een heel jaar in de tuin zitten, maar we willen toch een heel jaar van de tuin kunnen genieten.

Met een goede belichting kunnen we de entrees versterken en de tuin een sfeervoller beeld geven. Belangrijk hierbij is dat we elementen aanlichten.

De lampen dienen dusdanig geplaatst te worden dat niet in de lichtbundel gekeken kan worden. Het gaat niet om het armatuur maar om het effect. Soms kan een armatuur juist wel weer een aanvulling op het ontwerp zijn bijvoorbeeld in een strakke tuin waar de lampen overdag nadrukkelijk aanwezig zijn.

Wij kunnen hierin adviseren en voor u de leveringsaanleg verzorgen.

We werken voornamelijk met in-lite verlichting. Een systeem dat we volautomatisch laten werken. De lampen gaan aan als het schemer wordt en gaan uit na het aantal ingestelde branduren bereikt te hebben.

BEREGENING

Om tot een mooie weelderige tuin te komen is het belangrijk dat uw tuin in het groeiseizoen regelmatig beregend kan worden. Wanneer een plant 1 keer te weinig water krijgt zal deze weer een groeiseizoen nodig hebben om weer te herstellen. Iedereen kent wel het beeld in de zomer van de vergeelde gazons en de doffe planten.

Het meest handige is een volledig computergestuurde beregening. Deze werkt met elektrische kranen en een detectiemeter. Wanneer de grond te droog is gaat het Rainbirdsysteem vanzelf beregenen en werkt zijn programma. We kunnen de beregeningscomputer uitbreiden met een app zodat de beregening met uw smartphone op afstand te bedienen is. Je kunt dus met een gerust hart op vakantie gaan zonder de buren lastig te hoeven vallen.

ROBOTMAAIER

Voor elke tuin is er wel een robotmaaier verkrijgbaar. Wij werken voornamelijk met de robotmaaiers van Husqvarna. Stille maaiers voor een perfect resultaat. Elke dag maait de Husqvarna het gras een stukje korter waardoor u een gezonder gras krijgt.

Met de Automower connect heeft u met uw smartphone de volledige controle over de maaier.

TUINVERBLIJVEN EN OVERKAPPINGEN

Om na gedane arbeid heerlijk te kunnen genieten van uw tuin is het een leuk idee om een prieel, tuinhuisje over overkapping te plaatsen, van waaruit u uw tuin kunt bewonderen. Maar het is natuurlijk ook fijn om extra bergruimte te hebben.

We moeten ons dus eerst afvragen wat wordt de functie van het tuinverblijf of overkapping. Zodat we kunnen bepalen hoe groot deze moet zijn. Wij kunnen u het volledige tuinverblijf assortiment leveren van Lugarde, Gardival, Universo en de Buizerd. We plaatsen voornamelijk overkappingen van Woodvision.

WILT U MEER INFORMATIE? BEL OF MAIL VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK